Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (4)

Ruim een derde deel van de gas en stroomprijs bestaat uit energieblasting. Kijk voor meer gegevens op: www.gaslicht.com

.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De energiebelasting is een heffing op elektriciteit en aardgas. Energiebelasting wordt ook wel energieheffing genoemd. De belasting is ingevoerd om verbruikers van energie te stimuleren hier zuinig en bewust mee om te gaan. Energiebelasting betaalt u via uw energierekening. Uw energieleverancier draagt de belasting af aan de Belastingdienst.

U kunt als consument alleen in aanmerking komen voor vrijstelling van energiebelasting als u aardgas of elektriciteit gebruikt als brandstof voor het opwekken van elektriciteit. Dan moet u aan een van de volgende voorwaarden voldoen:

- De installatie waarmee u elektriciteit opwekt, heeft een elektrisch rendement van minimaal dertig procent.
- De installatie wordt uitsluitend gebruikt voor het opwekken van elektriciteit met hernieuwbare energiebronnen en elektriciteit.

Is deze situatie op u van toepassing, dan kunt u een Verzoek teruggaaf energiebelasting of kolenbelasting indienen bij de Belastingdienst.

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wat-is-energiebelasting-en-hoe-betaal-ik-die.html

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/wanneer-kom-ik-in-aanmerking-voor-vrijstelling-van-energiebelasting.html#voorwaarden-vrijstelling-energiebelasting
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Het werkt ongeveer hetzelfde als hondenbelasting.
Dus: Een manier om het huishoudboekje van de overheid in balans te houden waarvan alle voorzieningen worden bekostigd. Debet, credit dus.....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
De energiebelasting wordt in rekening gebracht door de energieleverancier aan de verbruiker van energie. De energieleverancier draagt de energiebelasting af aan de Belastingdienst.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding